Seadish

Opdrachtgever: Amber Josephine Design & Styling Productie

Opdracht: Seadish

Het bedrijf Circular Trust wilde graag weten of het mogelijk was om zeewier met biopolymeren te combineren. Voor de opschaling van de productie van SEADISH serviezen is het bedrijf Circular Trust de samenwerking met het Biopolymeer Applicatie Centrum aangegaan.

Het was voor de studenten een zeer interessant onderzoek. Tijdens het traject werden er verschillende droogprocessen en vochtmetingen getest. Nadat het zeewier op de juiste manier was verwerkt, reageerde het zeewier positief op de verwerking met verschillende bioplastics.

Na het vinden van de juiste samenstelling voor de compound, zijn er diverse producten spuitgegoten, geëxtrudeerd en geplaatperst. Dit waren onder andere: trekstaafjes (om treksterktes te kunnen meten), vorkjes, roerstaafjes, visitekaarthouders, geperste platen, een rol folie en een folie die gevacuümvormd is.

*Foto van visitekaartje, rol folie en vacuumvorm invoegen

Door dit project zijn wij erachter gekomen dat zeewier goed te verwerken is met verschillende bioplastics. Met je juiste verhouding krijgt het materiaal een mooie esthetiek en een goede treksterkte. Het is een goede aanzet voor de doorontwikkeling van het uiteindelijke receptuur.

Quote Seadish: “De samenwerking met Avans heb ik als zeer prettig ervaren. We zijn meteen met een duidelijk plan van start gegaan. Dankzij de expertise van Werner Muller en toegewijde inzet van de studenten hebben we interessante resultaten weten te boeken’