Vacature Commerciële/Communicatie stagiair

Vacature Marketing/Communicatie stagiair

 Wie zijn wij?

Het Biopolymeer Applicatie Centrum (ook wel het BAC) is een jong en enorm innovatieve onderneming dat zijn origine kent vanuit de Avans hogeschool en zijn focus legt op duurzame bio-plastics. Het BAC kan voor klanten bijna alles betekenen op het gebied van onderzoek doen naar bio plastics, het ontwerpen van- en het maken van producten, maar ook het doen van marktonderzoek voor opdrachtgevers.

Het BAC kent een vast team van enthousiaste medewerkers. Hiernaast is er ook continu een team van stagiaires vanuit het HBO en MBO werkzaam binnen het BAC. Binnen het stageteam werken studenten multidisciplinair samen vanuit de richtingen kunstacademie, industrieel ontwerp, marketing/sales, laboratoriumonderzoek en technische maakopleidingen. Daarnaast heerst er een lekker informele werksfeer en is er altijd een prettige laagdrempeligheid.

Wat ga jij nu doen?

Als echte marketingtijger die vers uit de studiebanken komt mag jij ook lekker aan de slag gaan met de marketing & communicatie van het BAC. Niet enkel dat, maar jij gaat ook projecten managen die binnenkomen bij het BAC-stageteam. Je hebt dus een lekker divers takenpakket en daar kun je in overleg ook zelf invulling aan geven. Dus ben jij een echte salestopper en is dat helemaal je ding? Dan kan er ook gekeken hoe het BAC je daarin kan faciliteren. Je bent dus niet de hele dag enkel blogs aan het schrijven voor de website en ook wordt feedback van jou echt meegenomen!

Dit ben jij ten voeten uit!

– Je bent zelfstandig en communicatief sterk

– Je bent flexibel en neemt makkelijk initiatief

– je hebt een goed verantwoordelijkheidsgevoel

– Je bent gedreven en enthousiast

– Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal

Hoe kan mijn dag eruitzien?

Je komt s’ ochtends aan op het kantoor, begint de dag met een lekker bakje koffie en zegt even hallo tegen je collega’s. Vandaag heb je een vergadering staan met het BAC-stageteam, daarna heb je een meeting om de feedback die jij voor de website had door te spreken en er komen nog studenten langs van het Avans om de opdracht door te spreken die zij in opdracht voor het BAC maken.

Je begint aan de vergadering met het stageteam. Als projectleider heb jij hier het overzicht en je merkt al snel dat een project niet verder kan gaan omdat er op een onderdeel gewacht moet worden. Heb jij stres? Nee natuurlijk niet! Je vraagt of je een update kan krijgen wanneer het project verder opgepakt kan worden en zorgt dat dit in de notulen erbij komt. Je kijkt hoe de rest van het team ervoor staan met hun projecten en na een half uurtje is de vergadering klaar en stuur je de notulen op naar je stagebegeleider zodat hij ook op de hoogte is van de vorderingen van de projecten.

Vervolgens heb je een meeting om jouw feedback op de website door te spreken. Omdat jij natuurlijk die commerciële blik hebt, blijkt al snel dat jouw verbeterpunten eigenlijk heel sterk zijn. Jouw ideeën om eens te kijken naar de structuur van de website en wat updates door te voeren betreffende de gemaakte projecten en deze te delen via sociale media worden zodanig goed ontvangen dat je er direct mee aan de slag kan!

Aan het eind van de dag heb je dan je laatste meeting. Als projectleider heb je ook de leiding over projecten die via AMBM bij het BAC binnenkomen. Je gaat zitten met de vier 1ste jaars Commerciële Economie studenten om hun marktonderzoek dat ze voor het BAC maken door te spreken. Je ziet een aantal verbeterpunten binnen het verslag en je vraagt of zij hier eens goed naar kunnen kijken. Uiteindelijk is het 5 uur en je gaat weer met een voldaan gevoel naar huis. Heb je morgen weer eenzelfde dag? Nee totaal niet! Je hebt morgen namelijk nog een gesprek met een potentiële klant, je moet nog een rapportje schrijven om een project of te ronden en wilde je nog even aan je onderzoeksrapport werken en zo heb je iedere dag wel wat anders te doen.

Krijg ik ook stagevergoeding?

Zeker! Je krijgt een bruto vergoeding van €350,- per maand