Ik ben ondernemer

Bij het Biopolymeer Applicatie Centrum bedenken en realiseren studenten, bedrijven, startups en onderwijsdeskundigen gezamenlijk nieuwe biopolymeren toepassingen. Multidisciplinair werken en kennis creëren, benutten en delen staan hierbij centraal. Voor elk vraagstuk leveren wij maatwerk rondom onderstaande thema’s:

Onderzoeken

Doormiddel van ons lab kunnen wij onderzoek doen naar welke biobased grondstoffen het meest geschikt zijn voor uw product. Tevens kan het BAC onderzoek doen naar materiaalkarakteristieken en verwerkingsvereisten.

Ontwerpen

Samen met u kunnen we digitale 3D ontwerpen maken van uw product. Hiervan kunnen we vervolgens ook prototypes maken zodat u ook het product fysiek vast kunt houden. Dit doen wij bijvoorbeeld door gebruik te maken van 3D-printers.

Maken

Met onze werkplaats heeft het BAC heeft ook de mogelijkheid in huis om voorbeeldproducten te maken. Hierbij kunnen technieken zoals 3D-printen van een matrijs, 3D-scannen, vacuümvormen, compounderen, spuitgieten en extruderen gebruikt worden.

Marktontwikkeling

Wij kunnen uw commerciële plannen ondersteunen doormiddel van een (online) marketingplan of een verkoopplan. Daarnaast kan het BAC helpen met het opzetten van een fundraisingcampagne via bijvoorbeeld Kickstarter.

 

Zou u graag aan de slag willen met biobased plastics of hebt u vragen over de mogelijkheden van het BAC? Laat het dan zeker weten, wij horen graag van u.